Vágytam is rá, és a hozzávalók is mind fellelhetőek voltak itthon.
Úgyhogy, nem is ragozom, mert még elcsábulok a konyhába egy szeletre, így este 9-kor :-D
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg darált dió
25 dkg vaj
15 dkg porcukor (de lehet kevesebb is, ha nagyon édes a lekvár)
1 tojás
1 kanál tejföl
1 cs. sütőpor
töltelékhez: 15-20 dkg lekvár (Én most szilva- és baracklekvárt használtam vegyesen)
A lisztet, diót, sütőport összekeverjük, majd a vajat belemorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, tojást, tejfölt. Gyorsan összedolgozzuk, majd a hűtőben 1/2-1 órát pihentetjük. A tészta 2/3 részével kibélelünk egy pite formát, villával megszurkáljuk, majd lekvárral megtöltjük.A megmaradt tésztát vékony csíkokra sodorjuk és rácsként a tésztára helyezzük. Légkeveréses sütőben, kb. 170 C-on 20-25 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése