Hozzávalók:
(1 nagy tepsihez)
Tészta:
50 dkg liszt
8 dkg puha margarin
2 tojás sárgája
6 dkg kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
2-3 dl tej
1 csipet só
2,5 dkg friss élesztő (én a fagyasztóból kaptam elő...és igen, az élesztőt lehet fagyasztani, csak ha kivesszük, hagyjuk, hogy magától olvadjon ki, és ne ijedjünk meg a folyós állagtól, ő még attól működni fog)
olvasztott margarin a kenéshez
Töltelék:
4 ek. cukrozatlan kakaó
/2-3 ek. cukrozott kakaó/
10 ek. cukor
Lekenéshez:
1 ek. kristálycukor
1 cs. vaníliás cukor
1,5-2 dl tej
Elkészítés:
Élesztőt felfuttatjuk kevés tejjel és cukorral.
A tej kivételével a többi hozzávalót egy tálba öntjük a felfuttatott élesztővel. A tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert lehet a 3 dl sok lesz. Lágy tésztát kell kapnunk. Meleg helyen fél órát kelesztjük.
Közben keverjük el a tölteléket.
A tésztát nyújtsuk téglalap alakúra és kenjük meg olvasztott margarinnal, majd jól szórjuk meg a töltelékkel, majd a tésztát tekerjük fel. Vágjuk ujjnyi vastagra és helyezzük a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe, kb. 1-2 cm távolságra. Ezután még 10-15 percig kelesszük.
Előmelegített sütőben, 160-170 fokon, légkeveréssel kb. 25 percig süssük, közben egyszer-kétszer kenegessük a tetejüket a cukros tejjel, kellemes ízt és fényt ad nekik.
Kb. 20-25 db kakaós csiga lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése