Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 dl te
4 dkg élesztő
5 dkg porcukor
6 dkg olvasztott vaj
4 db tojássárgája
baracklekvár
porcukor
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben a porcukorral felfuttatjuk. Majd a lisztre ráöntjük a tojások sárgáját, olvasztott vajat, élesztős tejet. Összekeverjük, majd gyúródeszkán simára gyúrjuk. Ezután tálban, letakarva meleg helyen kb. fél óráig duplájára kelesztjük. Ha megkelt ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és kb. 8 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk (én erre a célra poharat használtam). 10 percig pihentetjük. Majd a fánkok közepét ujjunkkal elvékonyítjuk.
Forró olajban 2-3 percig sütjük a fánkok "lyukas" oldalát, fedő alatt!!! Majd a másik oldalát 1-2 percig fedő nélkül! Ettől születik meg a szalag :-)
Az olaj ne legyen túl forró, mert könnyen megbarnul a fánk, ill. a fánkok ússzanak a serpenyőben.
A kész fánkot porcukrozzuk és jóóó sok baracklekvárral töltjük.
A kész fánkot porcukrozzuk és jóóó sok baracklekvárral töltjük.
Eredeti innen: http://desszert.eu/szalagos_fank
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése