2012. január 18., szerda

Zabpelyhes csokis keksz

Már régóta a konyhaszekrényben árválkodott a zabpehely. Vettem, hogy legyen, de igazából nem vagyok oda érte, ezért próbáltam hasznosítani. Mivel a csoki csúszik, éreztem, hogy ezzel a kombinációval nem lehet probléma.




Hozzávalók: kb. 40 darabhoz

-15 dkg vaj
-csipetnyi só
-12 dkg cukor
-1 tojás
-15 dkg zabpehely
-10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
-10 dkg étcsokoládé (most fele étcsoki, fele apróra vágott narancshéj)
- fél tasak sütőpor

Elkészítés:
- A puha vajat a sóval habosra keverjük, majd a cukorral szintén kikeverjük. Tojást hozzáadjuk.
-Belekeverjük a sütőporral,zabpehellyel elkevert lisztet, a csokit és a narancshéjat.
-Majd hűtőbe tesszük 1/2-1 órára.
-Kis gombócokat formázunk, széles pengéjű késsel korongokká lapítjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
-Előmelegített, 170-180 ˚C-os sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük őket.




Eredeti recept innen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése